ΦΟΡΟΥΜ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΣ 2016


Στις 25-27 Νοεμβρίου 2016 πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα στο συνεδριακό αμφιθέατρο του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών το συνέδριο «Φόρουμ Κοινωνικής Επιχειρηματικότητας 2016» που διοργανώθηκε από τους συνεργαζόμενους φορείς και τις κοινωνικές επιχειρήσεις: 
«Άνεμος Ανανέωσης», Αναπτυξιακή Καρδίτσας, Δίκτυο Κοιν.Σ.Επ. Κεντρικής Μακεδονίας, Δίκτυο Εργάνη, Impact Hub Athens, Δίκτυο Υποστήριξης Κοινωνικής Επιχειρηματικότητας (SES Net), Ίδρυμα Χαινριχ Μπέλ Ελλάδας, Κοιν. Σ.Επ. «Γαληνός», 180 Μοίρες.  
Στο πλαίσιο του συνεδρίου των κεντρικών ομιλιών της πρώτης ημέρας (25/11/2016) αναπτύχθηκαν αξιόλογες ομιλίες σχετικά με την Κοινωνική Οικονομία και Επιχειρηματικότητα και το μέλλον στην Ελλάδα, ακούστηκαν απόψεις για τις Εξελίξεις και τις Προοπτικές της Κοινωνικής Οικονομίας, της Πολιτικής, για τη Νομοθεσία και για Χρηματοδοτικούς πόρους αλλά συζητήθηκαν και οι Εξελίξεις και οι προοπτικές για την Κοινωνική Οικονομία υπό το πρίσμα των φορέων της κοινωνικής οικονομίας για συνεργασία. 
Τις επόμενες δύο μέρες του συνεδρίου (26-27/11/2016) έλαβαν χώρα τα παράλληλα εργαστήρια με κύριες θεματικές τη Δικτύωση των Κοινωνικών Επιχειρήσεων και τη Σύσταση/Σχεδιασμό Περιφερειακών Κέντρων αλλά οργανώθηκαν και συζητήσεις και εργαστήρια που αφορούσαν την ένταξη και την ενίσχυση των προσφύγων στις τοπικές κοινωνίες μέσα από την τοπική κοινωνική επιχειρηματικότητα.
Η Κοιν.Σ.Επ. «ΝΕΟΙ ΟΡΙΖΟΝΤΕΣ» συμμετείχε στην παρακολούθηση του συνεδρίου με εκπροσώπους τον Πρόεδρο του Δ.Σ. της Κοιν.Σ.Επ. «ΝΕΟΙ ΟΡΙΖΟΝΤΕΣ» Παναγιώτη Φραγκιά και με την εξωτερική επιστημονική συνεργάτιδα της Κοιν.Σ.Επ. «ΝΕΟΙ ΟΡΙΖΟΝΤΕΣ» Αντωνία Καστρινάκη, Κοινωνική Ανθρωπολόγος, ΜΔΕ, Υπ. Δρ. Εγκληματολογίας Παντείου Πανεπιστημίου.

Στο τέλος του συνεδρίου ανταλλάχθηκαν απόψεις σχετικά με ζητήματα και απορίες που προέκυψαν για την κοινωνική οικονομία, τις ενδεχόμενες αποτυχίες, κωλύματα, την εξέλιξη, τις προοπτικές και το μέλλον των συνεταιριστικών επιχειρήσεων. Βασικό συμπέρασμα και ευχή όλων είναι μέσα από αυτή την κοινωνική και οικονομική συνοχή, χτίζοντας ένα οικοδόμημα κοντά στον πολίτη να συνεχίσει η κοινωνική αποστολή να υπερέχει επιτελώντας κοινωνικό έργο πρωτίστως για το κοινωνικό καλό και έπειτα για το κέρδος