ΕΠΑΝΕΝΤΑΞΗ ΑΠΟΦΥΛΑΚΙΣΜΕΝΩΝ ΥΔΔΑΔ 12/2016

 Στις 19 Δεκεμβρίου 2016 πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα στο Crowne Plaza Athens City Centre Συνάντηση Εργασίας με θεματική: «Απόψεις, τοποθετήσεις και προτάσεις για την επαγγελματική επανένταξη των αποφυλακισμένων στην Ελλάδα» που διοργανώθηκε από το Υπουργείο Δικαιοσύνης Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων και τη Γενικής Γραμματείας Αντεγκληματικής Πολιτικής σε συνεργασία με τη Ευρωπαϊκή Ένωση και την Ευρωπαϊκή Συμφωνία για την αναμόρφωση του δικαστικού συστήματος της Ελλάδας (VS/2015/0039).


Στο πλαίσιο της συνάντησης εργασίας και των κεντρικών ομιλιών της αναπτύχθηκαν αξιόλογες ομιλίες από τον Υπουργό ΔΔΑΔ κο. Σ. Κοντονή , τον κο. G. Walchshofer, Δικαστή και Μόνιμο Εμπειρογνώμων της Αυστριακής Τεχνικής Βοήθειας του Υπουργείου και από τον κο. Ε. Φυτράκη Γ.Γ. Αντεγκληματικής Πολιτικής.


Η Κοιν.Σ.Επ. «ΝΕΟΙ ΟΡΙΖΟΝΤΕΣ» συμμετείχε στη συνάντηση εργασίας με θέμα ομιλίας «Κοιν.Σ.Επ. ΝΕΟΙ ΟΡΙΖΟΝΤΕΣ: Ένα επιτυχημένο παράδειγμα ένταξης ευάλωτης ομάδας» από τον πρόεδρο του Δ.Σ. της Κοιν.Σ.Επ. «ΝΕΟΙ ΟΡΙΖΟΝΤΕΣ» Παναγιώτη Φραγκιά και σε συνδυασμό με την ομιλία της Φωτεινής Μηλιώνη, Διευθύντρια Κέντρου Επανένταξης Αποφυλακισμένων «ΕΠΑΝΟΔΟΣ» Ν.Π.Ι.Δ. έγινε μια κομβική συζήτηση και μετατοπίστηκε το ενδιαφέρον από την κοινωνική αλληλεγγύη στην αγορά εργασίας μέσα από το ζωντανό παράδειγμα των «ΝΕΩΝ ΟΡΙΖΟΝΤΩΝ» που ήταν η αφορμή για συζήτηση, ανατροφοδότηση, ανταλλαγή καλών πρακτικών, απόψεων και μελλοντικών προτάσεων, καθώς οι «ΝΕΟΙ ΟΡΙΖΟΝΤΕΣ» αποτελούν το ζωντανό και πρώτο επιτυχημένο παράδειγμα εφαρμογής στη Χώρα μας!

Η ημερίδα αποδείχτηκε σημαντική και άκρως εποικοδομητική καθώς ανταλλάχθηκαν απόψεις για ζητήματα και απορίες που προέκυψαν για την κοινωνική οικονομία, την εργασιακή και κοινωνική αποκατάσταση και την ενσωμάτωση των κοινωνικά αποκλεισμένων (έγκλειστοι, αποφυλακισμένοι και ευάλωτες ομάδες) από όλους τους φορείς που συμμετείχαν. Οι προτάσεις, οι ιδέες και οι μελλοντικές σκέψεις ήταν πολλές, σημαντικές και ενδιαφέρουσες. Όμως η σπουδαιότερη πρόταση ήταν να επαναληφθούν και άλλες συναντήσεις εργασίας με το νέο χρόνο για να τεθούν σε εφαρμογή όσες περισσότερες προτάσεις εισακούστηκαν είναι εφικτές και υλοποιήσιμες!


Με την ευχή όλων μας από την Κοιν.Σ.Επ. «ΝΕΟΙ ΟΡΙΖΟΝΤΕΣ» η ευόδωση των περισσότερων.