ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΑΠΡΙΛΙΟΣ 2019 ( ΑΝΤΑΠΟΔΟΤΙΚΗ ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗ )

Η Κοινωνική Επιχείρηση Ένταξης Ευάλωτων Ομάδων <<NΕΟΙ ΟΡΙΖΟΝΤΕΣ>> εγκαινιάζει με χαρά τη νέα συνεργασία της με την εταιρία ΑΝΤΑΠΟΔΟΤΙΚΗ ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗ, στα πλαίσια του ‘’Ολοκληρωμένου Προγράμματος Ανταποδοτικής Ανακύκλωσης’’ της οποίας η επίσημη έναρξη πραγματοποιήθηκε στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου, την Μεγάλη Τετάρτη, 24 Απριλίου 2019, έπειτα από πρόσκληση της Εισαγγελέως του Αρείου Πάγου, κυρίας Ξένης Δημητρίου-Βασιλοπούλου.

Με το εν λόγω Πρόγραμμα θα γίνεται ανακύκλωση όλων των πλαστικών, μεταλλικών και γυάλινων συσκευασιών που καταναλώνονται εντός των χώρων και των εγκαταστάσεων που στεγάζονται οι Εισαγγελικές Υπηρεσίες όλης της χώρας.

Το ανταποδοτικό αντίτιμο που παρέχει το Εθνικό Συλλογικό Σύστημα ΑΝΤΑΠΟΔΟΤΙΚΗ ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗ για τις συλλεγόμενες συσκευασίες, θα ενισχύει έναν εξαιρετικά σημαντικό κοινωνικό σκοπό, την επαγγελματική κατάρτιση φυλακισμένων και αποφυλακισμένων και την αποκατάσταση, οικονομική συμπαράσταση, καθώς και τη προετοιμασία και προώθηση της εν γένει κοινωνικής τους επανένταξης.

Η ΑΝΤΑΠΟΔΟΤΙΚΗ ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗ η οποία οργανώνει Εθνικής Εμβέλειας Συλλογικό Σύστημα Εναλλακτικής Διαχείρισης Συσκευασιών δραστηριοποιείται με γνώμονα το περιβαλλοντολογικό όφελος και κατ’ επέκταση το δημόσιο συμφέρον. Οι ΝΕΟΙ ΟΡΙΖΟΝΤΕΣ, ως Φορέας Αλληλέγγυας και Κοινωνικής Οικονομίας, πρόκειται να υλοποιήσει σχέδιο δράσης για το σχετικό πρόγραμμα, προκειμένου άνεργοι αποφυλακισμένοι να προετοιμαστούν για την είσοδο τους στην αγορά εργασίας. Θα αναλάβει τη συλλογή, μεταφορά και ανακύκλωση των συσκευασιών που καταναλώνονται εντός των Εισαγγελικών Υπηρεσιών όλης της χώρας και δεσμεύεται για την διατήρηση του υψηλού επιπέδου ποιότητας των παρεχόμενων υπηρεσιών.